Kurser och utbildningar i kommunaktion

Att kunna kommunicera på ett sätt så att du gör dig förstådd, och förstår andra människor, är en livsviktig del av livet. Utan förmågan att kunna kommunicera på ett korrekt och riktigt sätt är det svårt att bibehålla relationer, framgång i arbetslivet och kontakt med nya människor.

Att utbilda sig, eller läsa kurser, med kommunikation som inriktning är väldigt vanlig av den anledningen. Det är dessutom ett väldigt brett ämne så det finns någon slags kommunikation för alla. Här har vi samlat några olika kurser samt utbildningar inom kommunikation.

Kommunikation och PR

Om du är ute efter kunskap av både kommunikation på ett effektivt sätt samt PR är denna kurs optimal för dig. För att kunna bli en lyckad kommunikatör räcker det inte alltid med praktisk övning utan ren och skär teoretisk kunskap krävs ofta. Inom kursen ”Kommunikation och PR” så lär du dig inte endast allt det viktiga inom kommunikation och dess processer, utan även om ämnen som rör media, varumärken, grafik, olika språk och givetvis: PR.

Mode – marknadsföring och kommunikation

Slår ditt hjärta för mode och marknadsföring? Då är kurs som liknar denna optimal för dig. Att bli en lyckad specialist inom mode-världen krävs det mer än bara att ha koll på vilka märken som är trendiga och vilka designers som heter vad. Det gäller att man ska kunna driva kampanjer, evenemang och media samtidigt som man måste bilda relationer med allt ifrån inköpare och modeller till investerare.

Visuell kreativ kommunikation – master

Denna utbildning är det optimala för dig som är intresserad av ett arbete som en innovativ kommunikatör på moderna arbetsplatser. Företag inom alla möjliga faktorer behöver människor med denna speciella kompetens, som du får via denna utbildning. Ämnen som historisk analys, reklam, kommunikationsstrategier och team building behandlas.

Digital Kommunikatör

Vi lever inte längre på 90-talet och numera är kraven för marknadsföring och kommunikation en helt annan femma. Genom att läsa en kurs som fokuserar på den digitala kommunikation ger dig färdigheter och kunskap inom de nya medierna, trenderna och samhällsstrukturerna som hela tiden förändras.

Webbkommunikatör sociala medier

Att sociala medier är den nya plattformen är ingen nyhet. Människor företag, organisationer och relationer förs via de olika medierna och att kunna använda dem på ett korrekt sätt blir därför väldigt viktigt, om man vill vara en framgångsrik kommunikatör. Denna utbildning ger dig nyckeln till framgång inom den nya branschen, som är just sociala medier!

Visuell kommunikation

Det är ingen hemlighet att ett fotografi kan bära olika typer av budskap. Genom utbildningen Visuell Kommunikation tas de områden och tidpunkter som det visuella (fotografi samt rörlig bild) burit viktiga budskap. Det behandlas även hur man ska gå till väga för att framföra ett budskap genom just visuella faktorer.

Grafisk kommunikation

Grafisk kommunikation är ingenting nytt. I dag ser vi den grafiska designen via till exempel casinospel, livsmedel förpackningar, tidningar och trafikmärken medan det förr i tiden skedde genom exempelvis grottmålningar. Denna utbildning behandlar allt som har med den grafiska kommunikationen att göra samt hur den påverkar.